Zeilcompetitie 2019 & Alemse Pul

Beste watersporters,

Op 24 april beginnen we weer met onze zeilcompetitie! Natuurlijk is het de bedoeling dat zoveel mogelijk deelnemers hier voor inschrijven, maar we streven nog een ander doel na, n.l. een nog groter aantal deelnemers van onze eigen vereniging.

Op 29 en 30 juni hebben we onze jaarlijkse Alemse Pul wedstrijden waarbij we de zondag afsluiten met een hapje, drankje!

Natuurlijk kun je alle data terugvinden op onze site: wsvalem.nl onder het kopje “AGENDA +” en op de activiteitenkalender in de laatste preekstoel.

Tot zover even een opfrisser en herinnering voor wat betreft de datums, graag willen we voor diegene die hier nog niet mee heeft kennis gemaakt kort uitleggen wat het zeilen/de zeilcompetitie nu eigenlijk inhoud bij onze vereniging zodat je alvast een indruk hebt mocht je eens willen meedoen.

Onze zeilcompetitie wordt beoefend door een harde kern van een aantal boten, daarnaast zijn er ook deelnemers die om verschillende redenen niet alle wedstrijden meedoen.
Graag willen we natuurlijk zoveel mogelijk boten laten meedoen! Het liefst ook iedere wedstijd, maar mocht je het nu eens willen proberen of twijfel je of je wel iedere wedstijd kunt/wilt meedoen, laat je dan niet tegenhouden je bent altijd welkom!
Bel, loop langs in de haven of stuur ons een mailtje, even inschrijven en klaar is Kees. Er zijn geen kosten aan verbonden, ook niet-leden zijn welkom en ook de beginnende zeiler. In principe kan elke open of gesloten zeilboot meedoen, wij varen namelijk met verschillende boten door elkaar. Om iedereen een gelijke kans te geven wordt je boot ingedeeld volgens een rating systeem afhankelijk van de snelheid van je boot.
Afhankelijk van de wind duurt een wedstrijd 1 tot 2 uur waarbij na een bepaalde tijd de op kop liggende boot wordt afgefloten waarna iedereen zijn ronde moet afzeilen waar hij op dat moment mee bezig is. Na afloop word je gevaren tijd gecorrigeerd volgens eerdergenoemde rating naar een zogenaamde gecorrigeerde tijd en op basis daarvan wordt de rangorde bepaald.
We zeilen op de plas bij Alem, je hebt dus geen last van (beroeps) scheepvaart, en waarbij verschillende banen gezeild kunnen worden die voor aanvang van de wedstrijd wordt bepaald en aangegeven aan de deelnemers.

Een goed voorbeeld waarbij we deelnemers hebben die niet alle wedstrijden zeilen is onze jaarlijkse “Alemse Pul”.
Dit is een weekend waarbij we 2 wedstrijden zeilen, 1 op zaterdag en 1 op zondag. Het weekend sluiten we af met de prijsuitreiking en bij velen met een beetje nadorst.
Dit weekend staat bij velen al jaren hoog op de agenda als 1 van de jaarlijkse hoogtepunten. Ook hier geldt weer voor: Bel, loop langs in de haven of stuur ons een mailtje, even inschrijven en klaar is Kees.

Graag zien we jou dit jaar ook bij het zeilen, als vaste deelnemer, als af en toe deelnemer, als een keer proberen deelnemer, als toeschouwer, hoe dan ook we zien je graag komen!