Over WSV Alem

Watersportvereniging (WSV) Alem, opgericht op 19 mei 1980, bestaat inmiddels al 37 jaar. Deze gezelligheidsvereniging heeft Jachthaven De Maas als thuishaven. De jachthaven wordt los van de vereniging geëxploiteerd. Dat dit zeker niet als een nadeel behoeft te worden ervaren blijkt uit de goede samenwerking tussen Jachthaven De Maas, Eetcafé De Maas en WSV Alem tijdens het organiseren van diverse evenementen.

De vereniging heeft zich als doel gesteld om zowel het gezamelijke als het individuele watersport-genot te verhogen. Dit gebeurt vooral door het organiseren van diverse evenementen gedurende het hele jaar.

Zo wordt het seizoen traditioneel geopend met de Openingstocht, gevolgd door het Zomerfeest en de Zeilwedstrijden om de Alemse Pul en in het najaar afgesloten met de Sluitingstocht. In het vaarseizoen worden er diverse zeilwedstrijden georganiseerd zowel op de woensdag avonden en zaterdag middagen.

Ook tijdens de wintermaanden vinden nog enkele activiteiten plaats waarvan er één de Dichtgevroren Rally is.

Het meest belangrijke tijdens alle evenementen is de gezelligheid maar natuurlijk ontbreekt ook het wedstrijdelement niet.